Fotografiske rejsebeskrivelser

Efterfølgende præsenteres vores rejser til spændende steder i verden. Det er billedserier på 100 til 400 fotos,
som kaldes frem, når der trykkes på "Klik her", og det tager lidt tid, før serien åbner.
Skænk derfor en kop kaffe og tag en slurk, og billederne vælder frem, når et minuts tid er forløbet.
Rigtig god fornøjelse.

Billedserierne er lavet med Keynote, og gemt som PDF-filer, og med piletasterne kan du bladre dig
gennem de enkelte rejsebeskrivelser.

Georgien 2019
Georgien blev besøgt i den sidste uge af juni og første uge af juli. Det skønnedes, at sneen i Kaukasus bjergene ville være smeltet på dette tidspunkt med mulighed for at se de alpine planter i blomst. Et georgisk rejsebureau blev fundet på nettet, hvor der reklameredes med transport i firhjulstrækkere. Det lød spændende, og snart blev en gruppe på otte personer tilmeldt. Alle smukke og særegne steder specielt i den nordlige del af landet blev udforsket. Her oplevedes de højest beliggende landsbyer i Europa, gamle fæstningsværker, vilde og uvejsomme bjergmassiver med smeltevand og gletschere og et flor af skønne planter i fuld blomst.

Vi mødte overalt en venlig befolkning, som lever i en konstant spænding mellem store naboer i syd og nord. Et kristent land med historisk kultur og særpræg. Et land med en spændende madtradition med vægt på køkkenhavebrug samt dyrkning af vin.

En dejlig oplevelse til en overkommelig pris i en skøn natur.

Klik her og se billedserien


Gotland 2018
Gotland besøges gerne igen og igen. Det er hver gang en stor oplevelse. Denne gang var det solrigt og meget tørt i alle 14 dage, men der var dog orkideer i blomst mange steder. Landskabet var steppeagtigt og gult. De geologiske formationer langs mange kyststrækninger spejlede sig i det mest spændene lys, og Visby var som altid besøget værd.

Klik her og se billedserien


Madagaskar 2017
Jamen, sikken dog et land så spændende. Smukt, særpræget og varmt med en usædvanlig plante- og dyreverden. Hertil smukke naturscenerier og en utrolig venlig befolkning.
Kamæleoner og lemurer i regnskoven hørte til de største oplevelser.Klik her og se billedserien


Picos de Europa 2017
Picos de Europa ligger i det nordvestlige hjørne af Spanien lige syd for Pyrenæerne. Det er et meget smukt og malerisk område med gode vandreruter.
Brødet, pølsen, osten og vinen er en oplevelse i sig selv.
14 dage i et malerisk landskab var absolut livgivende.


Klik her og se billedserien


Iran 2017

Vi måtte til Iran igen, og Muhammad var glad for at se os. Hans lille bus var klar til at føre os ud på de smalle veje, og smukt og spændende var her.
Denne gang gik turen til den nordlige del af landet. Her var mere grønt og frodigt end længere sydpå, og vi nød de mange forårsblomster. Herfra huskes især tulipan, pæon og vibeæg. En pragtfuld forårstur.

Klik her og se billedserien


Costa Rica 2017

Costa Rica er ikke meget større end Danmark, men landet har omkring 5 procent af verdens plante- og dyreliv. Landets regering har formået at beskytte 25 procent af det frodige land som fredede naturområder. Vandrestier i regnskovens bund eller højt til tops blandt træernes kroner giver uforglemmelige oplevelser ligesom vandring ved de slumrende vulkaner og langs øde strande. Costa Rica er Mellemamerikas øko- og eventyrturistland nummer et.

En 14 dages rejse går til de bedste steder, hvad angår fugle-og planteliv.

Klik her og se billedserien


Iran 2016. På rejse med Mohamad

Fire fotoentusiaster fik via en hollænder kontakt til Mohamad, som vi lavede en aftale med til en 14 dages rejse i Iran. Det blev en spændende og meget interessant tur, hvor Mohamad bragte os omkring i områderne mellem Teheran og Esfahan. Busksteppe afløstes efter nogle dage af et mere bjergrigt landskab, hvor vi fandt mange spændende planter. Historiske byer med prægtige bygningsværker samt en særdeles venlig befolkning gjorde oplevelsen ekstra stor.

Overnatning i telt samt i private guesthouses i byerne, hvor Mohamad tilberedte dagens middag, var et festligt indslag.

Klik her og se billedserien


Uzbekistan,Tajikistan 2015

Rejsen blev foretaget med et engelsk rejseselskab, The alpine Garden Society, som har specialiseret sig i planterejser. Dette var en forårstur med henblik på at opleve forskellige løg- og knoldplanter i blomst. Smukke planteportrætter fra begge lande dækker serien ligesom kultur- og naturmotiver er vægtet højt. Pamirbjergene i Tajikistan var en særlig oplevelse.

Klik her og se billedserien


Vietnam 2015

En charmerende tur i det lange og smukke land sidder i erindringen. De første dage vandredes fra sted til sted ad smalle stier. Her besøgtes de lokale stammer, hvor vi indkvarteredes for natten. Senere gik turen til Halongbugten, hvor vi på et døgns krydstogt oplevede de fantastiske klippeformationer. Videre sydpå til Hue og Hoi An for til sidst at slutte turen af i Ho Chi Minh City og sejllads i Mekong deltaet. Nok at se og dejlig mad var hver dag på programmet.

Klik her og se billedserien


Thailand 2013

Etniske bjergstammer i det nordlige Thailand var et af målene for denne tur. Smukke landskaber med rivende floder, tropisk plantevækst og en særdeles venlig befolkning gjorde turen til en stor oplevelse. I lejet bil med guide og chauffør blev vi ført fra sted til sted. Flodsejllads og elefantridning var nogle af højdepunkterne, ligesom et utal af templer, der fremstod i al deres pragt.

Klik her og se billedserien


Øland og Gotland 2010-2013

To spændende øer, som har været besøgt flere gange. En smuk billedserie er samlet herfra primært med vægt på den specielle flora, der findes her. Men de smukke landskaber skal også nævnes, og specielt turene langs kysterne har hver gang gjort indtryk. Lyset i det åbne landskab giver fornemmelse af, at der er "højt til loftet", og man vender hjem med opladt sind.

Klik her og se billedserien


Østlige Tyrkiet 2013

En forårstur med henblik på at se løgplanter i blomst. I lejet bil gik turen rundt om Van søen med afstikkere til Irans grænse. Smuk natur i køligt forårsvejr, hvor vi alle steder blev venligt modtaget af den lokale befolkning, som ofte var af kurdisk afstamning. Der overnattedes på lokale hoteller. Et område, man gerne kommer tilbage til. Her er planter og natur i rigt mål.

Klik her og se billedserien


Peloponnes 2012

En forsommertur til den græske ø er ikke at kimse af. Grønt og frodigt på denne årstid, blåt hav og små byer langs kysten slår tonen an. Årstidens plantearter blev fotograferet i rigt mål. En privat arrangeret tur i lejede biler var en fin ide. Her kunne man med de stærke firehjulstrækkere komme frem overalt. Med en særdeles kyndig guide var der styr på alle plantenavnene.

Klik her og se billedserien


Sikkim 2012

Den lille delstat i Indien helt mod nord var målet for denne rejse, som blev arrangeret af de samme ledere, som på turene til Bhutan. Et smukt og spændende område med særdeles høje bjerge til alle sider. Rododendron i blomst sås ofte på lange gåture i bjergene. Besøg i orkidegartneri, på teplantage og med privat indkvartering på landejendom hørte med til turens højdepunkter.

Klik her og se billedserien


USA med Rocky Mountain 2011

I lejet bil gik turen gennem den centrale del af Rocky Mountain med start fra Denver i Colorado. Det blev en campingtur for to med overnatninger på lokale naturpladser. Masser af smukke planter både høje og lave blev fotograferet. Fantastiske nationalparker besøgtes som Badlands, Yellowstone, Red Lodge, Craters of the Moon, Mt. Evans og Pikes Peak. Bisons, bjørne, hjorte og jordegern sås af og til.

Klik her og se billedserien


Peru og Bolivia 2011

En flot og særdeles veltilrettelagt tur med dansk rejseselskab gjorde denne rejse til en uforglemmelig oplevelse. Et af højdepunkter var besøget i Machu Picchu i Peru, men Titicaca-søen var ligeledes interessant samt turen over bjergene til La Paz. Afslutningen på turen blev ikke helt som forventet, idet jeg fik højdesyge, og vi måtte flyves til en lavere højde, hvilket var ved bredden af en af Amazonflodens bifloder. Her blev jeg frisk igen, og der var masser at opleve i tropeskoven.

Klik her og se billedserien


Bhutan 2010

Med privat dansk rejseleder og indfødt guide fik vi mulighed for at opleve mange steder i dette smukke land. Efter et par dages ophold i Kaziranga national parken i det nordlige Indien, hvor vi var på safari, kørtes over grænsen til "Det forjættede land".

Det var den nordlige og østlige del af landet, som besøgtes. Smukke landsbyer, nationaldragter, pløjning med ard, rododendron i blomst var oplagte motiver. Turen afsluttedes med besøg i Taj Mahal i Indien. Det var helt fantastisk.

Klik her og se billedserien


Bhutan 2013

Denne gang var det den vestlige del af landet, som besøgtes. Det var en trekking tur, som dog blev lidt kortede end planlagt p.g.a. regn, men trods konstante våde støvler og snasket regntøj blev det en spændende tur med mange blomstrende planter. Et af turens højdepunkter var besøget i Taktsang klostret, som også kaldes Tigerens rede.

Klik her og se billedserien


Sichuan 2009

Sichuan ligger nord for Yunnan i Kina. Det er ligesom Yunnan et meget smukt område med rigtig mange plantearter. Områdets byer er præget af tibetansk byggestil med smukke ornamenteringer omkring vinduer og døre. Ude på landet ses ofte flokke af yakokser, som drives fra sted til sted af egnens nomader. De sidste dage besøgtes Beijing med Den forbudte By, Den kinesiske Mur, Ming Gravene og Sommerpaladset.

Klik her og se billedserien


Sicilien 2008

14 dage på Sicilien i september kan anbefales. Det er endnu sommer, og det er ikke for varmt. Naturen er præget af gyldne farver, og de smukke byer er klædt i et varmt sensommerlys. I lejet bil kørtes øen rundt, og der var tid til at fordybe sig i enkelthederne. Årstidens løgvækster var ved at komme i blomst bl.a krokuslilje, krokus og tidløs. Indkvarteringen var på udvalgte steder på landet og i mindre byer, hvor mad og drikke var helt i top.

Klik her og se billedserien


Småland og Blekinge 2008

Så tæt på Danmark og dog så forskelligt. Man undres hver gang over, hvor anderledes naturbilledet er efter blot tre timers kørsel. Søer og skove og rødmalede gårde giver et idyllisk billede af denne smukke del af Sverige. Byer ved havet, som oprindeligt var danske, har smukke bygninger med historisk præg.

Klik her og se billedserien


Plantetur til Holland 2008

Den sjællandske afdeling af The Alpine Garden Society var arrangør af turen, som havde det formål at besøge forskellige alpine haver med mulighed for køb af planter. Her var nok at byde på, og vi kørte inspirerede hjem. Hollænderne er dygtige gartnere, og et lidt varmere klima end i Danmark gør det tillige tillokkende at besøge landet lidt tidligere på foråret,end hvad angår havevandringer i Danmark.

Klik her og se billedserien


Patagonien 2008

Turen blev ledet af en kendt hollænder, som havde arrangeret flere ture til områder i det sydlige Sydamerika. Her gennemkørtes lange strækninger på grænsen mellem Chile og Argentina. Områderne var ofte tørre og steppeagtige med rigtig mange for os ukendte planter. Indkvarteringen var for det meste på mindre landejendomme langt borte fra alfarvej. Her glædede man sig hver aften til spidstegt lam og rødvin.

Klik her og se billedserien


Yunnan 2008

Yunnan er et planteparadis, og denne del af Kina har vi altid ønsket at komme til. Det lykkedes så nu under dansk ledelse og med kinesisk botanisk bistand. Det blev en fantastisk tur med fotografering af mange plantearter heriblandt forskellige arter af rododendron. Et smukt landskab med en meget venlig befolkning gjorde turen til en dejlig oplevelse. De historiske byer var helt unikke og særdeles maleriske.

Klik her og se billedserien


Limnos 2007

En kort sommertur ned i varmen. Hvad er da bedre end en græsk ø. Valget blev Limnos med al den græske stemning, man kan ønske sig. Her var virkelig varmt i juli. Landskabet var gyldent og strågult, og havet så blåt så blåt. I lejet bil kørtes øen rundt, hvor stop var indlagt med henblik på at trave omkring i området. Tilbage i de smalle gaders skygge kunne man nyde en kold øl på de små spisesteder.

Klik her og se billedserien


Haver i Tjekkiet 2007

Der afholdes med års mellemrum en International Rock Garden Conference i Tjekkiet. I 2007 var det fra den 3. til den 6. maj. Programmet består af foredrag af plante- og havekyndige folk fra hele verden samt en flerdages bustur til en del alpine haver i landet. Det er indtryk fra disse havebesøg, som videregives her. Tjekkerne er dygtige i deres hobby, og de er begunstiget af klimaet m.h.t. dyrkning af alpine planter. Spændende og meget forskelligartede haver besøgtes, og så var der planter til salg.

Klik her og se billedserien


Equador 2007

En privat rejse med dansk guide. Det blev en oplevelsesrig tur, hvor fastlandsdelen blev gennemkørt. Et smukt land med et bølget landskab, men også med højere toppe og flade strækninger med floder og tropeskov. Flodsejlads til dyrehospital, og kystsejlads med fuglekik hørte med til højdepunkterne. Også byerne med deres farverige og venlige befolkning huskes ligesom mødet med skovens indianere, der indvilligede os i deres sæder og skikke.

Klik her og se billedserien


Tranetur til Hornbogasjón i Sverige 2007

Det sker i april, at tranerne samles på spisepladsen ved søen. Campingvogne holder på stribe med udsigt til engen, hvor tranerne går. Her er i hundredevis. De spiser og danser, og det er et prægtig skue. Egnen omkring stedet er også et besøg værd. Åbne strækninger mod søen med mange fuglearter giver anledning til at stoppe op, ligesom gravhøje og dysser gør stedet spændende i historisk perspektiv.

Klik her og se billedserien


Tibet 2005

Da rejsen blev annonceret, var vi helt sikre på, at vi måtte med. Turen var arrangeret af The Alpine Society i England. Det blev en spændende og hård tur med trekking i 14 dage i bjergrigt område syd for Mt. Everest. Højeste pas, vi passerede, var på 5347 meter. Vi klarede det uden højdesyge. Mange skønne planter blev fotograferet. De første dage i Lhasa var så absolut et højdepunkt. Tænk at have fået mulighed for at se og gå i Potala templet og Jokhang klostret.

Klik her og se billedserien


Sydafrika 2004

Kort tid efter landing i Cape Town tog vi gondolliften op på Taffelbjerget. Det var en dejlig start på turen. De følgende 14 dage oplevede vi et blomsterflor, som vi ikke har set mage. Betagende smukt med forskellige biotoper fra busksteppe med mange sukkulenter til blomsterenge og marker i de stærkeste farver. Nationalblomsten Protea cynaroides var helt utrolig og ikke at forglemme en skov af fortidstræer, Aloe dichotoma.

Klik her og se billedserien


Alperne og Dolomitterne 2004

Alperne og Dolomitterne har plantemæssigt meget at byde på. Dette blev en rigtig fototur i fint vejr, hvor alle de alpine planter, man kunne ønske sig at se, blev foreviget. Turen blev arrangeret af den danske afdeling af The Alpine Garden Society. Fantastiske landskaber med kik til fjerne horisonter med sne på toppen kunne man dagligt glæde sig over.

Klik her og se billedserien


Tenerife 2002

Tenerife er en meget spændende ø. Naturen er smuk og afvekslende, og på traveture ude i landet har man det hele for sig selv. Vulkanen Teide knejser med sin hvide top og er helt sikkert turens største landskabelige seværdighed. Subtropisk plantevækst heriblandt mange sukkulenter med tykke blade var det altid interessant at gå på jagt efter.

Klik her og se billedserien


Nordlige Norge og Sverige 2000

Det var en lang tur herop og en lang tur hjem igen. Men hvor er der smukt på Lofoten og i Bø i Vesterålen. Fra Narvik med videre færd til svensk Lapland, hvor vi fra teltåbningen så midnatssolen og Lapporten. Mange alpine planter blev fotograferet. Det var en dejlig tur, hvor vi camperede i bilen.

Klik her og se billedserien


Kirgisistan 1999

Jeg samlede en lille gruppe, og med et rejseselskab i ryggen tog vi af sted. Det blev en spændende og speciel tur i et smukt land. Med en russisk kamasbus (militærvogn) kørtes der over stok og sten i søgen efter gode overnatningspladser og interessante plantesteder. Skønt at føle sig på en rigtig "Ekspedition", hvor bussens radiomast blev rejst efter ankomst, og kontakten med verden udenom blev etableret.

Klik her og se billedserien


New Zealand 1997

New Zealand besøgtes to gange på samme år, nemlig i januar og december 97. Første gang var en cykeltur på 800 km sammen med en god ven, og anden gang var i lejet bil med min kone Sonja. Smukke landskaber fra både Nord- og Sydøen vises i serien, som også er spækket med planteportrætter. Fra vulkaner og varme kilder i nord til sneklædte bjerge i syd oplevedes sommervejret her, hvor solen står i nord klokken 12 middag.

Klik her og se billedserien


Grønland 1995

Nu skulle det være. Tænk, at vi ikke havde været her endnu! Det blev en uforglemmelig vandretur med fuld oppakning og proviant til otte dage i rygsækken. De gamle nordboeres land med bl.a. Hvalsø kirkeruin var en fantastisk oplevelse. De åbne vidder med land, hav og is gav appetit på mere heroppefra en anden gang. De sidste dage i Julianehåb var en dejlig oplevelse.

Klik her og se billedserien


British Columbia i Canada 1994

Det blev en lang køretur i lejet bil gennem et meget smukt land. Endeløse skovstrækninger, betagende bjergformationer samt bjørne og rener langs vejen. Med start i det nordlige USA kørtes gennem British Columbia til Yukon i nord med en afstikker til Hyder i Alaska. Frilandsmuseum med totempæle fra tidligere tiders indianere gjorde et stort indtryk ligesom historiske guldminebyer. Turen afsluttedes med et par dage på Vancouver Ireland.

Klik her og se billedserien


Azorerne 1993

Vi drog derud med telt og rygsæk. Vi vandrede og "tommede", og kom derved tæt på både natur og folk. Varme kilder og kogende søer var en helt speciel oplevelse ligesom store områder med vulkansk aske. Bjergvandring i strålende sol med hvil på toppen ved det hvide flag var hele turen værd.

Klik her og se billedserien


Nepal 1990 og 1992

Billeder fra to rejser præsenteres her: En sommertur i monsunregnens tegn og en efterårstur i skinnende sol. Begge ture spækket med smukke landskaber og dejlige planter. Her vandredes fra sted til sted under kyndig ledelse af et hold sherpaer, som stod for alt det praktiske. Rejsen var arrangeret af The alpine Society i England.

Klik her og se billedserien


Madeira 1992

Madeira bør man besøge så ofte, man har mulighed herfor. Det er en fantastisk ø med rigtig mange muligheder for at komme rundt i naturen. Ad smalle stier langs de kunstigt anlagte kanaler eller levadaer, som de kaldes, kan man opleve naturen uden trafiklarm og anden støj. Mange ruter er indtegnet i en lille bog, hvor nogle er meget lette og andre er absolut svære og til tider farlige at bevæge sig ad.

Klik her og se billedserienTil toppen af siden